Er is veel weerstand tegen het (internationaal) transporteren van vee. Dit begrijpen wij heel goed, er zijn helaas nog veel misstanden in ons werkveld. Gelukkig zien we de laatste jaren dat er steeds meer waarde wordt gehecht aan diervriendelijk transport, welke benodigd is voor het verkrijgen van bijvoorbeeld een Beter Leven Keurmerk. Hans Snel BV wil ook bijdragen aan een markt waar dierenwelzijn voorop staat. We doen dit aan de hand van drie kernwaarden:

1. Ken de dieren

Rundveetransport is een vak apart, er is veel kennis en ervaring voor nodig. Door te weten wat stress bij de dieren veroorzaakt, kunnen we maatregelen nemen om dit te voorkomen. Dit begint al bij het laden en lossen. Door een slim systeem van hekken en laadplanken zorgen we ervoor dat de dieren zo ordelijk mogelijk geladen worden.

2. Lees de dieren

Rundvee is van nature vrij rustig. Wanneer ze zich vreemd en onrustig gedragen weten we dat ze het niet naar hun zin hebben. Dit kan allerlei oorzaken hebben, er kan bijvoorbeeld een dier ziek zijn of de temperatuur in de wagen kan niet goed zijn. Onze chauffeurs controleren de dieren regelmatig en weten hoe ze moeten handelen om het rundvee weer tot rust te brengen.

3. Respecteer de dieren

Onze chauffeurs werken al vele jaren bij Hans Snel BV. Wij kennen ze dan ook door en door en kunnen daarom stellen dat onze chauffeurs goed met dieren omgaan. 
Hetzelfde respect voor dieren verwachten wij ook van onze klanten.

Meer weten over onze diervriendelijke aanpak?

We vertellen u graag meer over onze kernwaarden.
Bel ons via 0348 471 462 of 06 2244 3463 of stuur een mail naar info@hanssnelbv.nl.