Een betrouwbare en flexibele transportpartner met oog voor dierenwelzijn. Daar staan wij al vier generaties voor bij Hans Snel BV. We zijn trots op waar we vandaag de dag staan. Ron Snel, eigenaar van Hans Snel BV, vertelt dan ook graag over de historie van het bedrijf. Lees op deze pagina hoe het bedrijf, dankzij oma Snel, na de Tweede Wereldoorlog uitgroeide tot de huidige omvang.

Oma Alie Snel

Oma Alie Snel had het erg slecht kort na de Tweede Wereldoorlog. Haar man Arie overleed in 1948 op 48-jarige leeftijd, ze had de zorg voor tien kinderen en zij wilde tegen alle adviezen in het transportbedrijf toch voortzetten. De vrachtwagens waren gevorderd door de Duitsers en het vervoer moest weer, net als dertig jaar eerder, met paard en wagen worden gedaan. Op een gegeven moment was er zelfs geen geld om een band van de paardenwagen te vervangen.

De drie Weesgegroetjes

In het gelovige Roomse gezin was het gebruikelijk om ’s avonds het rozenhoedje te bidden. Moeder Alie besloot dit gebed altijd me de mededeling: "en nu nog drie Weesgegroetjes zodat we goed werk mogen houden". De gebeden werden gehoord, oudste zoon Arie kreeg speciaal toestemming om voor zijn achttiende verjaardag zijn rijbewijs te halen en er kwam zoveel werk dat zoon Piet, die later tot priester werd gewijd (en vervolgens uittrad en alsnog trouwde), verzuchtte: "zullen we die drie Weesgegroetjes nu maar achterwege laten".

Al in de 19e eeuw begonnen

Het familiebedrijf is al in de negentiende eeuw begonnen in Hekendorp door Arie Snel met een fouragehandel. Daar kwam al snel het melk- en veevervoer over het water bij. Zijn zoons Gert en Arie verplaatsten het bedrijf naar Willeskop. Arie was altijd al een beetje ziekelijk en is jong overleden, waarna het transportbedrijf heel lang is voortgezet onder de naam Wed. A.G. Snel, ten name dus van die dappere moeder die samen met haar kinderen de zaak weer opbouwde. Alles moest in die tijd met de hand, dan wel met de schop worden gedaan, de melkbussen stuk voor stuk op de wagens geladen, kortom het was behoorlijk aanpoten voor de hele familie.

Hans Snel BV

De kinderen zijn alle tien prima terechtgekomen. Arie en mijn vader (Hans) zijn doorgegaan met het transportbedrijf (dat in 1970 naar Montfoort verhuisde), maar de broers waren het niet altijd in alles eens. Het gevolg was dat Arie in 1980 doorging met de veehouderij en de fouragehandel en Hans zich tot het transport beperkte. Op 16-jarige leeftijd draaide ik mee in de firma. We hebben ons gespecialiseerd in het vervoer van runderen naar, met name, de slachthuizen. Ik heb nog geruime tijd samen met mijn vader gewerkt en ik heb als vierde generatie het familiebedrijf in 1999 overgenomen.

Ron Snel - vierde generatie eigenaar Hans Snel BV

We werken graag met u samen!

Neem contact met ons op voor een kennismaking.
Bel ons via 0348 471 462, 06 2244 3463 of stuur een mail naar info@hanssnelbv.nl.