Om een zo optimaal transport te verzorgen zijn onze gesloten wagens ingericht met moderne technieken en meetapparatuur. Op deze pagina noemen we graag een aantal van de technische maatregelen die we genomen hebben om het dierenwelzijn zo hoog mogelijk te houden.

Ventilatie en luchtfiltering

Alle nieuwe vrachtwagens zijn voorzien van een volautomatische dwarsventilatiesysteem met automatische temperatuurregeling, waarmee wij de temperatuur ook zomers en   's winters goed kunnen regelen. Verse lucht wordt van de rechterzijde de laadruimte ingeblazen en via de linkerkant van de wagen afgezogen. Door meer lucht in de laadruimte te blazen dan we afzuigen, zorgen we voor een overdruk. Hierdoor zijn wij minder kwetsbaar voor weersinvloeden van buitenaf, bijvoorbeeld er komt geen regen in de laadruimte.

Mede hierdoor zijn wij ervan overtuigt dat de dieren die wij vervoeren in een nog betere conditie zijn op de plaats van bestemming. Door dit transport zullen de dieren minder last hebben van de reis waardoor ze beter acclimatiseren dit zien wij door minder gewichtsverlies onderweg en minder medicijn gebruik op locatie.

Onze inblaasventilatoren kunnen we uitrusten met G3 filtermatten. Zo filteren we deeltjes tot wel 10 micrometer, oftewel 0,01 mm uit de lucht, zo wordt gegarandeerd dat de dieren tijdens transport van schone lucht worden voorzien. Door dit systeem kunnen wij onder andere blauwtong buiten de laadruimte houden.

Conditionering

Door middel van diverse temperatuursensoren in de laadruimtes kunnen zowel de chauffeur als onze collega’s op kantoor de temperatuur continu monitoren. De ventilatoren kunnen zelf reageren op temperatuurwisselingen of de chauffeur kan dit handmatig doen.
De wanden en het dak van onze vrachtwagens zijn geïsoleerd en de buitenkant is lichtafstotend, zodat het in de zomer niet te warm en in de winter niet te koud wordt in de laadruimte.

Comfort

Om stress bij de dieren te voorkomen hebben we een aantal maatregelen getroffen die het comfort tijdens de ritten verhoogd. Voorbeelden van deze maatregelen zijn:

  • Zo vlak mogelijke laadklep
  • Drinkinstallaties
  • Luchtvering
  • Volautomatische temperatuur regeling
  • Geen gladde vloer
  • Goede verlichting in de laadruimte
  • De juiste strooisel onder de beesten

Cuppers Carrosserieën BV heeft een video gemaakt van de bouw van één van onze veetransportwagens. Deze video kunt u hier op YouTube bekijken.

Uw veetransport uit laten voeren door Hans Snel?

We denken graag mee in een passende oplossing voor uw transport.
Bel ons via 0348 471 462 of 06 2244 3463 of stuur een mail naar info@hanssnelbv.nl.